Jdi na obsah Jdi na menu

Ovládání funkcí palubního počítače T613 Electronic

9. 10. 2009

 

Obrazek

Ovládání funkcí palubního počítače vozu Tatra 613 Electronic


1.)  Symbol 000 - resetování zobrazené veličiny - nulování denního počítadla, nulování sledované průměrné spotřeby, nulování sledované průměrné rychlosti.

2.) Nápis MODE - přepínač režimu displeje- změna nastavení módu- venkovní teplota, stav napětí baterie, průměrná spotřeba, okamžitá spotřeba, průměrná rychlost, stav množství paliva v litrech, teplota oleje motoru, rychloměr, otáčkoměr, změna hlasitosti zvuku reproduktoru hlasového výstupu.

3.) Nápis TEST -Test světel - po zmačknutí tohoto tlačítka je proveden test žárovek veškerého vnějšího osvětlení a ukazatelů směru. Po provedení testu je na případné závady řidič foneticky upozorněn s úplnou přesností umístění žárovky. Nedoporučuje se tento test provádět za jízdy v noci. U některých kusů je funkce test světel za jízdy úplně zablokována a při pokusu o její start se na displeji se objeví nápis - Test světel není povolen.

4.) Symbol  * - ovladání intenzity osvětlení panelu přístrojů zároveň s podsvětlením spínačů a zopakování posledního hlášení.


Tlačítka byla dodávána do vozů v různých barevných provedeních, občas i naprosto neladících k jakékoliv jiné části interiéru.

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek